Συμπραξη

Φορείς Σύμπραξης

Ελληνικά
 

Φορείς Σύμπραξης


 
 
 

Η ATLANTIS Engineering Α.Ε. δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης στο χώρο της συντήρησης και της Διαχείρισης/Βελτιστοποίησης του κύκλου ζωής παγίων ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού επιχειρήσεων και Οργανισμών (Enterprise Asset Management). Με ολοκληρωμένες λύσεις στην περιοχή της Διαχείρισης της Συντήρησης (Maintenance Management), των Πληροφοριακών Συστημάτων Διαχείρισης Συντήρησης (CMMS) και της Ολικής Παραγωγικής Συντήρησης (TPM), υποστηρίζει συστηματικά 20 χρόνια επιχειρήσεις να μετατρέψουν την ολιστική διαχείριση και συντήρηση του εξοπλισμού τους σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η ATLANTIS είναι μια Μικρομεσαία Επιχείρηση (ΜΜΕ) με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών οργάνωσης της συντήρησης σε βιομηχανίες, με έμφαση στην υποστήριξη αποφάσεων για την διαχείριση και την βελτιστοποίηση του κύκλου ζωής του εξοπλισμού και την ομαλή ροή διαφόρων διαδικασιών συντήρησης (προβλεπτική/βάση κατάστασης). Η εταιρεία υποστηρίζει τους πελάτες της στην κατανόηση και την προτεραιοποίηση της διαδικασίας συντήρησης εξοπλισμού και στην απόκτηση ολιστικής προσέγγισης της αποδοτικότητας του τεχνικού τμήματος.

Η ATLANTIS έχει οργανώσει και υποστηρίξει επιτυχώς περισσότερα από 100 τεχνικά τμήματα παραγωγικών μονάδων, νοσοκομείων, λιμανιών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών, μέσω της εφαρμογής ενός εσωτερικά ανεπτυγμένου προϊόντος Οργάνωσης και Διαχείρισης της συντήρησης, (Computerised Maintenance Management System, CMMS), το AIMMS. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει επιτυχώς έργα σε προηγμένη συμβουλευτική παραγωγής και συντήρησης, καθώς και έργα ολικής παραγωγικής συντήρησης (ΤΡΜ). Ο βασικός της στόχος είναι η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εξοπλισμού (Asset Management) με τη χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων (Integrated Systems) βασισμένων στην εξαγωγή γνώσης.

Η ATLANTIS οργανώνει το ετήσιο «Ελληνικό Φόρουμ Συντήρησης» (www.maintenace-forum.eu), είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης (HMS) (www.hms-gr.eu) και ο πρόεδρος της εταιρείας είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Κοινοτήτων Συντήρησης, ( www.efnms.org). Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη για την ποιότητα της οργάνωσής της από το 2009, με βάση το πρότυπο EN ISO 9001:2008.

Ειδικότερες δραστηριότητες και ερευνητικά ενδιαφέροντα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη πρόταση είναι:

  • Έρευνα για την ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων στον τομέα οργάνωσης της συντήρησης στα εργοστάσια με απλά ή πολύπλοκα συστήματα παραγωγής.

  • Διαχείριση αποθετηρίων και βάσεων δεδομένων για υπολογισμό κύριων δεικτών αξιολόγησης απόδοσης (KPIs) - έλεγχος επιδόσεων και συγκριτική αξιολόγηση (χρονικά ή σε σχέση με τιμές αναφοράς).

  • Έρευνα σε μοντέλα μηχανικής μάθησης στην κατεύθυνση βέλτιστης εκπαίδευσης αλγορίθμων για υποστήριξη στην λήψη αποφάσεων (machine learning based DSS).

  • Έρευνα για την οργάνωση και βελτιστοποίηση του κύκλου ζωής του εξοπλισμού της επιχείρησης, μέσω εφαρμογής και χρήσης μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης πλατφόρμας για την υποστήριξη αποφάσεων (DSS) στην διαχείριση μηχανολογικού εξοπλισμού - mainDSS, η οποία παρέχει αυτοματοποιημένο έλεγχο, benchmarking και προτάσεις βελτίωσης.

  • Διασύνδεση με διάφορους τύπους μετρικών αισθητήρων (πχ. θερμοκρασία, δόνηση, θόρυβος, ανιχνευτές διαρροών κλπ.) με στόχο την εφαρμογή μεθόδων Condition Monitoring (CM). Έρευνα για την βελτίωση μεθόδων CM, ώστε να συνεισφέρουν στην ανίχνευση ή πρόβλεψη βλαβών σε πραγματικό χρόνο.

  • Έρευνα και ανάπτυξη σε νέα μοντέλα και στρατηγικές προβλεπτικής συντήρησης.

  • Δημιουργία μοντέλων, μεθόδων και εργαλείων που υποστηρίζουν την κατανόηση της συνολικής δομής ενός τμήματος συντήρησης αλλά και των προτεραιοτήτων του τμήματος, συνδέοντάς τις με την στρατηγική της Βιομηχανίας, μέσω ολοκλήρωσης με συστήματα DSS/CMMS/EAM.

  • Έρευνα και ανάπτυξη μοντέλων διαχείρισης ρίσκου και βλαβών στην παραγωγή (κύριοι δείκτες ρίσκου, δευτερεύοντες/τριτεύοντες παράγοντες, δείκτες προτεραιότητας, ανάλυση επιπτώσεων και κρισιμότητας βλαβών, FMECA).

  • Εφαρμογή ολιστικής μεθόδου που μετασχηματίζει την ολική παραγωγική συντήρηση (TPM) σε οδικό χάρτη προς την κατεύθυνση επίτευξης του στόχου για World Class Manufacturing.

 
 
 

Στην CORE INNOVATION AND TECHNOLOGY Ο.Ε. (CORE) πιστεύουμε πως η πραγματική καινοτομία είναι ικανή να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε τις ζωές μας προς το καλύτερο, προς έναν πιο πράσινο, εξυπνότερο και βιώσιμο κόσμο. Έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και ασφαλείς, θα ενθαρρύνονται και θα υποστηρίζονται στην επιδίωξη των ονείρων τους, αλλά προτίστως να μοιράζονται τις καινοτόμες ιδέες τους ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω ο κόσμος μας.

Όμως, πόσο καλή είναι μία ιδέα όταν δεν μοιράζεται; Τι αντίκτυπο μπορεί να επιφέρει μία καινοτομία όταν παραμένει στο εργαστήριο; Τι αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να μεγιστοποιηθεί η τωρινή τεχνολογία;

Η CORE ιδρύθηκε για να δώσει στον κόσμο την πιθανότητα και δυνατότητα να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων και προοπτικών τους, ώστε μαζί, να μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Ο τρόπος που το κάνουμε:

Βοηθάμε τη βιομηχανία να εξάγει νόημα από τα δεδομένα τους, ώστε να απελευθερώσουν τις δυνατότητες των μηχανών τους. Θέλουμε να ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Για το σκοπό αυτό, επιστρατεύουμε την εμπειρία των ειδικών, τη γνώση και τα δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα με ακριβείς προβλέψεις.

Διαχειριζόμαστε και επικοινωνούμε την καινοτομία ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο. Θέλουμε να θέσουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να καταλάβουν ποιες είναι οι πραγματικές τους επιθυμίες ώστε να τους βοηθήσουμε να τις υλοποιήσουν. Μελετώντας τις τεχνολογικές ανακαλύψεις μπορούμε να παρακολουθούμε το βαθμό που θα αλλάξουν οι βιομηχανίες κοιτώντας όλο το τοπίο.

Παράγουμε καινοτόμες λύσεις και αναζητούμε χρηματοδότηση για την πραγματοποίησή τους. Μιλώντας με τους πελάτες μας, καταλαβαίνουμε όχι μόνο του τι θέλουν να επιτύχουν, αλλά και του τι είναι ικανοί να κάνουν ώστε να παίξουν το καθοριστικό ρόλο στις τεχνολογικές εξελίξεις. Γνωρίζοντας τις ανάγκες τις αγορές, βρίσκουμε τον πυρήνα της καινοτομίας που θα τις καλύψει.

Για να φτάσει όμως κάποιος στο μέγιστο των προοπτικών του, χρειάζονται εργαλεία τα οποία θα σέβονται τις ιδιαιτερότητες της κάθε κατάστασης. Από τη στιγμή που ο κόσμος έχει διαφορετικά υπόβαθρα, ανάγκες και όνειρα, δεν είναι δυνατό να υπάρξει μία και μοναδική προσέγγιση. Αντιθέτως, χρειάζονται εργαλεία προσαρμοζόμενα στα προβλήματα. Αυτό λύνει η CORE. Παρέχουμε εργαλεία για αυτές τις ιδιαιτερότητες, και δουλεύοντας μαζί προσφέρουμε προσαρμοσμένες λύσεις για την εξαγωγή νοήματος από τα δεδομένα, για τη διαχείριση και επικοινωνία της καινοτομίας και στο σχηματισμό ισχυρών ιδεών.

Τα εργαλεία μας

Machine Learning (Predictive Algorithms): Δημιουργούμε αλγορίμους για πολλούς τομείς, όπως Βιομηχανία 4.0 (Industry4.0) και Μεταποίηση (Μanufacturing), Ενέργεια (Έξυπνα δίκτυα, Ενεργειακή απόδοση, Κρίσιμες υποδομές και εξοπλισμός, Έξυπνα συστήματα και προσωποποίηση, και τέλος Έξυπνες πόλεις και κοινωνίες

Profit Simulation Tool: Το εργαλείο μας παρέχει στους πελάτες και συνεργάτες μας τη δυνατότητα να εκτιμήσουν πιθανά επιχειρηματικά μοντέλα για να βρεθεί το πιο προσοδοφόρο. Λαμβάνει υπόψει πιθανούς πελάτες, δραστηριίτητες και πόρους ώστε να υπολογιστούν τα έσοδα και τα έξοδα της κάθε περίπτωσης.

Say it Simple: Να μεταδώσεις το μήνυμα σε έναν κατανοητό τρόπο είναι προαπαιτούμενο για την εμπορική επιτυχία μιας καινοτομίας. Ανιχνεύουμε τα διαφορετικά ακροατήρια, θέτουμε στόχους και προϋπολογισμό και αξιολογούμε το αποτέλεσμα του εκάστοτε επικοινωνιακού μέσου.

Concept & Business Model Engineering (Core visual Map): Πολλές φορές η καινοτομία βρίσκεται σε μερικά συστατικά ή/και στην εφαρμογή μιας τεχνολογίας το κατάλληλο πρόβλημα. Καθώς δεν είμαστε κορεσμένοι με όλες τις λεπτομέρειες μπορούμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα βοηθώντας τους πελάτες μας να βάλουν τα κομμάτια του παζλ στις σωστές θέσεις. Για το σκοπό αυτό έχουμε φτιάξει έναν χάρτη που βοηθάει τόσο στην ανάλυση του πρόβληματος όσο και στην ανάλυση των προαπαιτούμενων της παρεχόμενης λύσης.

 
 

 
 
 
 

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη Α.Ε. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη και στο Κερατσίνι, κατέχοντας την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Με την βοήθεια της υπερσύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτουν οι μονάδες παραγωγής, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πελάτες τους πάνω από 120 τύπους αλεύρων, εξασφαλίζοντας μία πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων, ιδανική να καλύψει όλες τις ανάγκες του επαγγελματία.

Με 230 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κλάδο, οι πελάτες της Μύλοι Λούλη ανήκουν σε κλάδους όπως: παραγωγής ψωμιού (αρτοποιεία), βιομηχανίες τροφίμων και supermarket.

Η άριστη και σταθερή ποιότητα των προϊόντων, διασφαλίζεται μέσω ενός άρτια εξοπλισμένου χημείου και του πρότυπου αρτοποιείου όπου γίνεται λεπτομερής παρακολούθηση σε όλα τα στάδια παραγωγής κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που αποτελείται από μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, μυλωνάδες, έμπειρους τεχνολόγους τροφίμων και αρτοποιούς, φροντίζει για την σταθερή ποιότητα της παραγωγής καθώς επίσης επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων που καλύπτουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου αρτοποιού. Η εταιρεία απασχολεί 250 εργαζόμενους και διαρκώς επενδύει σε νέα τεχνολογικά μέσα και στην αναβάθμιση των εργοστασίων της ώστε να είναι πάντα ανταγωνιστική και να κρατάει τα σκήπτρα της ελληνικής αλευροβιομηχανίας.

Η εταιρεία διαθέτει το καλύτερο και μεγαλύτερο δίκτυο διανομής πανελλαδικά με ένα μεγάλο στόλο ιδιόκτητων φορτηγών και σιλοφόρων καθώς και πλήθος συνεργατών μεταφορέων που εξυπηρετούν τους πελάτες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Εξυπηρετούνται καθημερινά 1.500 πελάτες σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας παράλληλα εξαγωγές των προϊόντων σε 10 χώρες του εξωτερικού.

Το εργοστάσιο στην Σουρπή της Μαγνησίας έχει δυναμικότητα 1.000 τόνων ανά 24 ώρες ενώ αντίστοιχα το εργοστάσιο στο Κερατσίνι του Πειραιά, έχει δυναμικότητα 300 τόνων ανά 24 ώρες. Το εργοστάσιο της Σούρπης έχει 5 γραμμές παραγωγής 8 συσκευαστικές μηχανές, σιλό αλεύρων και δημητριακών, ένα υπερσύγχρονο τμήμα ποιοτικού ελέγχου και πειραματικό αρτοποιείο. Το εργοστάσιο διαθέτει ιδιόκτητο λιμάνι, με δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης 300 τόνων ανά ώρα.

Το εργοστάσιο στο Κερατσίνι διαθέτει 3 σιλό, μια γραμμή κυβοποίησης, μια γραμμή ανάμειξης, συσκευασία σάκων, ένα υπερσύγχρονο τμήμα ποιοτικού ελέγχου και ιδιόκτητο λιμάνι με δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης 150 τόνων την ώρα.

Τα προϊόντα της εταιρείας αφορούν άλευρα και κατηγοριοποιούνται σε ενσακισμένα (55%) σε άλευρα χύδην (30%) και σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα (15%), ενώ τα υποπροϊόντα αποτελούνται από κυβοποιημένα πίτυρα (30%), πίτυρα χύδην (20%) και πίτυρα ενσακισμένα (50%). Τα 120 τελικά προϊόντα ποικίλουν σε άλευρα αρτοποιίας, χωριάτικα, άλευρα πολυτελείας, ολικής άλεσης, σιμιγδάλια, έξυπνα μίγματα και άλευρα ευ ζην.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO για την λειτουργία του λιμανιού, της άλεσης και διανομής αλευριού, περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, HACCP, IFS, BRC, KOSHER, HALAL.

 
 
hex0.jpg
 

Το 2006 ιδρύθηκε η εταιρεία ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. σε στρατηγική θέση στην Νέα Σάντα Κιλκίς με άμεση πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Με προσήλωση στην ανάπτυξη και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες που κυκλοφορούν στην Ευρώπη αλλά και την εμπειρία τριών γενεών στην κεραμοποιία το 2008 ανεγείρει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο κεραμοποιίας στην Ευρώπη.

Οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις καθώς και τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Πρόκειται για επιχειρηματική επιλογή εγκατάστασης σε στρατηγική θέση πολύ κοντά στην Εγνατία οδό και τους κάθετους άξονές της, κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σε απόσταση 25 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι εγκαταστάσεις των υποκαταστημάτων της κοντά στα λιμάνια της Καβάλας, των Ν.Μουδανιών και του Βόλου. Οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε ιδιόκτητο χώρο 200.000τ.μ. με συνολικά δομημένη επιφάνεια 42.000 τ.μ. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 700.000 τόνους τούβλων και σε 90.000.000 τεμάχια κεραμιδιών και αξεσουάρ στεγών. Η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 όσον αναφορά στο σχεδιασμό, την παραγωγή και εμπορία των προϊόντων της, και συνοδεύονται από το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης CE.

Ήδη από το 2014 κατείχε πάνω από το 55% της εγχώριας αγοράς ενώ η εξαγωγική της δραστηριότητα ξεπερνούσε το 50% του τζίρου. Έχοντας σαν στόχο την εξαγωγή προιόντων υψηλών προδιαγραφών η εταιρία συνεργάζεται με 25 χώρες (Βαλκανικές Χώρες, Τουρκία, Ινδία, Λίβανος, Αλγερία, Γεωργία, Σουηδία, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο κα) και κατέχει σημαντική θέση σε αρκετές από αυτές.

 
 

 
 
 
 
dimokriteio.png
 

Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμών, Τμήμα Μηχανικών και Διοίκησης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) ιδρύθηκε το 1973 με τη Νομική Σχολή στην Κομοτηνή και την Πολυτεχνική Σχολή στην Ξάνθη. Σήμερα έχει έδρα στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Θράκης και αποτελείται από είκοσι τμήματα συνολικά. Η Πολυτεχνική Σχολή ειδικότερα έχει έδρα την Ξάνθη και αποτελείται από πέντε τμήματα μηχανικών. Η Σχολή είναι εξοπλισμένη με υπολογιστές και δίκτυα τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω του Υπολογιστικού Κέντρου - Κέντρου Διαχείρισης Δικτύων του πανεπιστημίου.

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΤΜΠΔ) ιδρύθηκε το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001. Αποστολή του ΤΜΠΔ είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της επιστήμης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και αναζήτηση και την παροχή στους φοιτητές των απαραίτητων εφοδίων που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη. Ειδικότερα, το ΤΜΠΔ εκπληρώνει την αποστολή του με τη διδασκαλία, έρευνα και εφαρμογή συστηματικών τρόπων βελτίωσης της παραγωγικότητας (αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση των διατιθέμενων πόρων) και την κατάρτιση επιστημόνων μηχανικών ικανών να μελετούν, ερευνούν και ασχολούνται με το σχεδιασμό της δομής και της λειτουργίας σύγχρονων τεχνολογικών και διοικητικών συστημάτων. Ο διπλωματούχος μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης μπορεί να στελεχώσει τμήματα οργάνωσης, διοίκησης, μεθόδων προγραμματισμού και σχεδιασμού επιχειρήσεων. Επίσης, μπορεί να αναπτύξει κριτικές ικανότητες απαραίτητες για να οργανώνει ανθρώπινους, υλικούς και οικονομικούς πόρους. Μέσα από τις σπουδές του θα αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για να διοικεί και να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του. Η τάση εμβάθυνσης και εξειδίκευσης των μηχανικών παραδοσιακών ειδικοτήτων σε ολοένα και στενότερα γνωστικά αντικείμενα, λόγω της ραγδαίας αύξησης της γνώσης, απαιτεί να υπάρχουν μηχανικοί που συνδυάζουν γνώσεις, οι οποίες τους καθιστούν ικανούς να συντονίζουν την όλη παραγωγική διαδικασία, να σχεδιάζουν το όλο σύστημα, να διοικούν και να λαμβάνουν αποφάσεις. Οι διπλωματούχοι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης μπορούν να απασχολούνται ως σύμβουλοι επιχειρήσεων για θέματα επενδύσεων εισαγωγής νέων τεχνολογιών, διασφάλισης ποιότητας (ISO), εργονομικού σχεδιασμού και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης προγραμματισμού και σχεδιασμού επιχειρήσεων του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα. Οι διπλωματούχοι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης καλύπτουν ανάγκες που η σύγχρονη κοινωνία και παραγωγή δημιουργούν, έχουν δε τα εφόδια ως στελέχη ή ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες να προετοιμάσουν και να προχωρήσουν στην επιστημονική λήψη αποφάσεων μετά από εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης (στατιστική θεώρηση) και πρόβλεψη των μελλοντικών εξελίξεων (δυναμική θεώρηση). Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης αποτελείται από τρεις Τομείς: (1) Συστημάτων Παραγωγής, (2) Συστημάτων Διοίκησης και (3) Υλικών, Διεργασιών και Μηχανολογίας. Σε αυτούς υπηρετούν 14 μέλη ΔΕΠ.